Nieuws VC Ochten

Vervolg Creatieve momenten

07-05-2019


Na de succesvolle eerste 3 crea momenten, zijn er nu nogmaals 3 gepland:

• Woensdag ochtend 29 Mei 09.00 -12.00 uur (en dan opruimen, 12.00 / 12.15 thuis)
• Donderdagavond 20 Juni 18.30-22.00 uur (en dan opruimen)
• Woensdagochtend 10 Juli 09.00 - 12.00 uur (en dan opruimen, 12.00 / 12.15 thuis)

De ruimte welke we mogen gebruiken is in Kesteren. Het lokaal zit in het zelfde gebouw als de speel-o-theek "Olleke Bolleke". Het is te bereiken van 2 kanten. Je kunt een looppad in naast het Dorpshuis in Kesteren dit is de Nedereindsestraat, en je kunt het looppad in via de hoofdstraat. Je kunt de auto aan beide zijde van het looppad (Nedereindsestraat of hoofdstraat) gratis  neerzetten.

Wil je mee doen? mail of bel even.

Lobke van Veenendaal:   06 30022411
E-mail:   lobkevanveenendaal@gmail.com
Arie en Conny de Wit:    026 4723212 of 06 21220705
E-mail:   arie.de.wit@planet.nl

Koningsdag

29-04-2019

Koningsdag zit er weer op.

En wat zijn we trots op onze vrijwilligers.

Ze hebben een mooie kraam in Ochten weten te vullen met van alles en nog wat.
Grabbelen, knikker raden, mooie moederdag-cadeaus (gemaakt op de crea-avonden) en losse verkoop van van alles en nog wat!! (niet alle vrijwilligers staan op de foto!!)

Ook is er een kleedjesmarkt verkoop in Heteren geweest.

Samen heeft het ruim €200,- opgeleverd. SUPER!!! En dit alles voor de schoenendoos actie! - Actie4Kids

Iedereen welke op wat voor een manier meegeholpen heeft hieraan, bedankt!!!!!

ochten_250.jpgbongerd_250.jpg

crea-momenten

26-04-2019

In totaal zijn er nu 3 crea-momenten geweest (2x avond, 1x middag) en wat was het gezellig....Inmiddels zijn er veel "vaste" mensen welke komen helpen, maar mocht je het ook leuk vinden, dan ben je zeker van harte welkom. Om je een idee te geven van wat we allemaal doen, en hoe gezellig het is, staan hieronder een paar leuke foto's.

Afgelopen weken hebben we oa mooie sieraden gemaakt, en veel loombandjes verpakt tot creatieve setjes. Wat we ook doen, is puzzels/spellen/domino uit de grote verpakking halen (wat vaak meer lucht is dan spel) en de speelstukken/puzzelstukken met voorbeeld in een kleinere verpakking doen, zodat deze wel mee kan, en er ook nog genoeg ruimte in de schoenendoos overblijft voor alle andere (nodige) materialen. Ook hebben we veel strijkkralen gekregen, welke we in zipzakjes doen met een paar scoubidou touwtjes, zodat kinderen hun eigen ketting/armband kunnen rijgen!

crea1.jpgNaast dit alles zijn we ook bezig om van oude mooi gekleurde dekbedhoezen en oude restlapjes, penenzakjes en tassen te knippen. Hier komen we in de actieperiode altijd erg tekort!. En wat is het handig als een kind alle schrijfspullen bij elkaar kan bewaren, en mee naar school kan nemen in een mooi pennenzakje!

We hebben ook nog veel gekleurde lintjes op de plank liggen. Hier willen we mooie hangers voor de wat oudere (tiener) meiden van maken.

Dit alles doen we in een mooie ruimte in Kesteren, onder het genot van koffie, thee en wat lekkers! Je hoeft niet persé heel creatief te zijn om aan te sluiten, er is altijd iets te doen! Dus voel je vrij om aan de sluiten! en durf je niet alleen, neem dan gezellig een vriendin of buurvrouw mee! Voor meer info kun je altijd mailen naar: lobkevanveenendaal@gmail.com

crea2.jpg


Creatieve avond

05-03-2019

Aanstaande donderdagavond 7 maart (18.30 - 21.30/22.00) gaan we starten met onze 1e crea-avond. Onder het genot van koffie/thee en wat lekkers, gaan we aan de slag met de reeds ontvangen materialen.

Denk aan loombandjes in gripzakjes doen, schoenendozen versieren, puzzels en spelletjes controleren en verpakken, wasco/kleurpotloden setjes maken, armbandjes maken, knutselpakketjes maken, overige materialen uitzoeken en sorteren.

Lijkt dit je ook leuk? om op deze manier alvast een bijdrage te leveren aan de schoenendoosactie voor 2019/2020? Stuur dan een mailtje naar lobkevanveenendaal@gmail.com en/of arie.de.wit@planet.nl

eerste_creatieve_avond.jpg

En op weg naar de Oekraine

12-02-2019

Vanmorgen weer met veel hulp (zowel personen als technisch) de vrachtwagen met 867 exportdozen geladen voor de Oekraine.

De Oekrainse chauffeur was al 6 weken van huis en kon nu, in ong. 3.5 dag rijden, weer eens even thuis zijn ! (moderne nomaden)

enfin, de klus is nu af, nog wat opruimen en dan afwachten tot we bericht krijgen dat het aangekomen is en wellicht wat foto's van het uitdelen.

    en vol !

 

Creatieve momenten

12-02-2019

Conny en Lobke hebben het volgende voor de creatieve ochtenden bedacht/besproken.

Allereerst hebben we 3 momenten gepland, en kijken daarna weer naar volgende  data. Dan hebben we de ervaring of het te lang of te kort is, en of we nog andere materialen moeten regelen. We hebben nu (mede op basis van al jullie ingestuurde dagen dat jullie wel/niet konden) de volgende 3 momenten gepland:

• Donderdagavond 7 Maart 18.30 - 21.30 uur (en dan opruimen, 22.00 uur thuis!) - week 10
• Donderdagavond 21 Maart 18.30-21.30 uur (en dan opruimen, 22.00 uur thuis!) - week 12
• Woensdagochtend 24 April 09.00 - 12.00 uur (en dan opruimen, 12.00 / 12.15 thuis) - week 17

De ruimte welke we mogen gebruiken is in Kesteren. Het lokaal zit in het zelfde gebouw als de speel-o-theek "Olleke Bolleke". Het is te bereiken van 2 kanten. Je kunt een looppad in naast het Drpshuis in Kesteren dit is de Nedereindsestraat, en je kunt het looppad in via de hoofdstraat. Je kunt de auto aan beide zijde van het looppad (Nedereindsestraat of hoofdstraat) gratis  neerzetten.

Wil je mee doen? mail of bel even.

Lobke van Veenendaal:   06 30022411
E-mail:   lobkevanveenendaal@gmail.com
Arie en Conny de Wit:    026 4723212 of 06 21220705
E-mail:   arie.de.wit@planet.nl

Klaar

18-01-2019

Vanmiddag werd de laatste doos (nr. 8578) gecontroleerd.

Alle (en het waren er soms veel) vrijwilligers hartelijk bedankt voor alle inspanningen.

Bijna klaar

17-01-2019

We zijn bijna klaar. nog ca. 350 dozen om te sorteren.

Dus, bel Conny of Lobke even om te checken of we vanavond open zijn.

Extra hulp gevraagd !

12-01-2019

Wie wil ons komen helpen in Ochten, om schoendozen te sorteren, bij te vullen en in te pakken.

Er zijn (veel) meer dozen binnengekomen dan verwacht.

Daarom zijn we in ieder geval tot Woensdag 16 Januari geopen.

Hulp gevraagd

01-01-2019

Wie wil ons komen helpen in Ochten, om schoendozen te sorteren, bij te vullen en in te pakken.

Met name de middagen zijn nog slecht gevuld.

Kom helpen om kinderen in (zeer) arme streken iets extra's te geven.

Opwarmavond Woensdag 21 november

23-10-2018

Op Woensdag 21 november vindt onze eerste Opwarmavond plaats in het Verwerkingscentrum Ochten en kun je zien hoe het er allemaal uitziet.
We ontvangen als gastsprekers Ton Bannink en een medewerker van GAiN.

Zij zullen uitleg geven over de werkwijze van GAiN en het samengaan met de Schoenendoosactie.

Van harte welkom van 18.30 tot 21.00 uur op de Molendam 11 in Ochten.

Aanmelden

16-10-2018

Vanaf nu kun je je via de site aanmelden voor de dagen dat je in het Verwerkingscentrum wilt komen helpen. Via het vernieuwde aanmeldformulier kun je je gemakkelijk opgeven voor de data en dagdelen die je wilt komen. We hebben het systeem vereenvoudigd en het inlogsysteem van de afgelopen jaren is van de site verwijderd. Je hebt dus geen wachtwoord meer nodig :-).

Groen Licht

11-10-2018

We hebben weer groen licht van de Heer Tack om gebruik te maken van de voormalig ALDI vestiging, Molendam 11 in Ochten. 

DUS, we kijken er allemaal weer naar uit om 7 Januari 2019 te kunnen beginnen met het sorteren van de schoenendozen.

U kunt natuurlijk alvast beginnen met het verzamelen van bijvul materialen.

De inleverdata en wanneer we gaan starten is bekend. (zie Agenda)

Per 1 november gaan we naar GAiN

10-10-2018

Graag laten we jullie weten dat Actie4Kids, en dus ook ons Verwerkingscentrum, per 1 november overgaat naar GAiN. Stichting de Samaritaan waar we nu nog onder vallen, gaat verder met kleinere projecten.

 We gaan straks onder een grotere organisatie vallen, waarbij we de Schoenendoos actie kunnen laten groeien. We hebben meerdere raakvlakken met GAiN. Ook zij zijn een organisatie met vele vrijwilligers die zich met hart en handen inzetten voor mensen die gebukt gaan onder armoede en ongelijkheid.
Als hulpverleningsorganisatie heeft GAiN ruime ervaring met het brengen van praktische hulp aan deze doelgroep. Zo brengen zij regelmatig kleding, meubilair, bedlinnen, etc. naar Oost-Europa en naar vele andere plekken in de wereld. En ook schoenendozen zijn al regelmatig door GAiN vervoerd naar kwetsbare kinderen.

We werkten dus al langer samen en nu we binnenkort ECHT samengaan, voelt dat helemaal goed en zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Als je interesse hebt in de nieuwsbrieven van GAiN, dan kan je je hier aanmelden via deze link.

De container is veilig in de Oekraine aangekomen.

14-06-2018

De container is eindelijk voorzien van de juiste papieren en stempels en vrijgegeven door de douane.

Hieronder een stukje van de organisator ter plekke:


Thank God, we underwent a full inspection of the sanitary service and received permission from the customs to distribute the goods.

And have already begun to send it to the different regions of Ukraine. The first three cars are sent to the east of Ukraine, where there is a military conflict. We are approaching the line of demarcation of troops up to 2 km before the occupied territory near Lugansk, and also up to 20 km to the front line in Mariupol, Donetsk region

De schoenendozen zijn op transport

01-03-2018

De schoenendozen zijn vandaag geladen en vertrokken naar de kinderen in Ukraine.


Video Verwerkingscentra