Nieuws VC Woerden

Inlevermomenten en laatste nieuws

09-05-2020

Helaas is Sierra Leone nu ook getroffen door het COVID virus, onze gedachten zijn bij alle mensen daar. Een uitbraak en beperkende maatregelen is in die slechte leefomstandigheden een nog veel groter probleem dan hier.

Vanwege de maatregelen die hier gelden zien we vooralsnog geen mogelijkheid om Crea-doe ochtenden in de werkruimte te organiseren. We missen de activiteiten met jullie maar voorlopig gaat ieders gezondheid voor alles. We houden de ontwikkelingen in de gaten en als we weer wat op gaan starten dan brengen we jullie uiteraard op de hoogte via de website en Facebook.

Wel hebben we een aantal inlevermomenten gepland voor diegene die spullen verzameld hebben. Tevens is er dan de kans om naaipakketjes op te halen en in te leveren.

Inleverdata:

  • vrijdag 15 mei van 10.00- 12.00 uur
  • maandag 25 mei van 10.00- 12.00 uur

Adres: Rosmolenlaan 3.

We volgen hierbij de regels van het RIVM en vragen jullie om dat ook te doen.

Gezocht: zomer kinderkleding maat 98- maat M. Doordat de kledingbeurzen niet doorgaan ontvangen we nu geen restanten. In het voorjaar ontvangen we op deze manier altijd veel bruikbare kleding voor in de schoenendozen. Helaas is dit nu dus niet het geval. Aangezien de kleding voor in de schoenendozen voor Sierra Leone heel belangrijk is, hopen we toch voldoende te ontvangen om in iedere schoenendoos een kledingstuk te kunnen doen. Daarnaast maak je “ons” blij met knikkers, gekleurde katoenen stof, autootjes, puzzels, muziekinstrumentjes, kleine spellen, My little pony’s en Barbies.

Onze voorbereidingen voor de volgende actieperiode gaan intussen wel ‘gewoon’ door. Op het hoofdkantoor zijn ze bezig met de landelijke PR campagne. We gaan ervoor om zoveel mogelijk schoenendozen te mogen ontvangen. Uiteraard hebben we ook wel onze zorgen over hoe het allemaal gaat lopen en hoe het Verwerkingscentrum kan gaan functioneren. Deze tijd leert ons ook creatief te denken en naar elkaar om te kijken. We hebben dan ook het vertrouwen dat we volgend jaar weer heel veel kinderen blij kunnen maken met een mooi gevulde schoenendoos, die ze mogelijk nog harder kunnen gebruiken dan ooit.

Naaipakketjes uitgifte

03-04-2020

Naaipakketjes voor knikkerzakjes, pennenzakjes en tassen:
Voor diegene die juist nu zin hebben om te naaien hebben we een voorraad naaipakketjes klaarliggen.
We hebben twee afhaalmomenten gepland op donderdag 9 april en dinsdag 14 april tussen 11.00 en 12.00 uur. Rosmolenlaan 3. We houden hierbij de regels van de overheid in acht.

Als je liever niet de deur uit wilt, maar wel graag naaipakketjes wilt ontvangen, stuur ons dan een mail en dan brengen we het graag bij je thuis.

We zijn nog op zoek naar gekleurde katoenen stoffen. Deze kunnen op bovenstaande momenten ingeleverd worden. Om teveel aanloop te voorkomen nemen we geen andere bijvulmaterialen aan.

Geen activiteiten voorlopig/kinderkleding gezocht

16-03-2020

Vanwege de laatste ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus gaan de activiteiten in de werkruimte tot nader order niet door. We zullen in die periode ook geen spullen aannemen. Zodra het veranderd zullen we dit op de website plaatsen.

Gezocht: zomer kinderkleding maat 98- maat M. Doordat de kledingbeurzen niet doorgaan ontvangen we nu geen restanten. In het voorjaar ontvangen we op deze manier altijd veel bruikbare kleding voor in de schoenendozen. Helaas is dit nu dus niet het geval. Aangezien de kleding voor in de schoenendozen voor Sierra Leone heel belangrijk is, hopen we toch voldoende te ontvangen om in iedere schoenendoos een kledingstuk te kunnen doen. Dus heb je kleding liggen die je over hebt, we houden ons graag aanbevolen en zullen de inlevermomenten bekend maken als we onze activiteiten weer op mogen pakken. Alvast dank.

Activiteiten en maatregelen corona virus

14-03-2020

Wat betreft de Crea-doe ochtend: we hebben met Dick van Suillichem, de directeur van Gain, overlegd.We kunnen de Crea-doe ochtend vooralsnog door laten gaan. Wel vragen we iedereen die enigszins klachten heeft om niet te komen. Bij binnenkomst moet iedereen zijn handen te wassen.Verder is het uiteraard aan iedereen zelf de keuze om te komen. Als er wat veranderd zullen we dit op de site plaatsen.

De workshop bloemstuk maken voor Pasen hebben we wel geannuleerd. Gezien de voorbereidingen die dit vraagt in combinatie met de steeds veranderende ontwikkelingen.

Terug uit Sierra Leone

10-03-2020

We zijn weer veilig terug uit Sierra Leone. Het was een hele mooie en indrukwekkende ervaring voor ons allevier. Wat een mooie en dankbare mensen, maar wat een armoede. Duidelijk gezien dat het één van de armste landen ter wereld is. Zelfs de basisbehoeften als eten, kleding en schoenen hebben ze vaak niet. Voor de kinderen en hun familie is het zo waardevol en bijzonder als ze dan zomaar een prachtig gevulde schoenendoos krijgen. Spullen die ze niet kunnen kopen, maar hard nodig hebben en dat ze daarbij letterlijk en figuurlijk gezien worden is voor hun onbetaalbaar. De "moeders" en "vaders" zijn daar zo dankbaar voor, het geeft ze hoop, ze zien en voelen dat ze niet vergeten zijn.
De ontmoetingen hebben zowel hen als ons geraakt. Een stukje liefde geven en krijgen, dat werkt nog lang door...

In onze volgende nieuwsbrief zullen we verslag doen van onze ervaringen.

Workshop Bloemstuk maken voor Pasen

25-02-2020

Op woensdagavond 8 april organiseren we een bloemstuk maken voor Pasen. Dit doen we samen met de bloemendames Lies en Nelleke, die ook altijd de bloemen voor de verkoop voor Moederdag verzorgen. We zullen hierbij verse bloemen gebruiken. Vanaf 19:45 uur is er inloop met koffie en wat lekkers. De workshop is van 20:00 uur- 21.30 uur.

De kosten zijn €20- per persoon. De workshop vindt plaats in onze werkruimte op de Rosmolenlaan nr. 3 in Woerden. Er is plaats voor 30 deelnemers, dus schrijf je snel in als je mee wilt doen via de mail. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging met alle informatie. Vanwege de reis naar Sierra Leone kunnen we de mail een tijdje niet beantwoorden. We zullen de aanmeldingen na onze reis verder gaan verwerken (op volgorde van binnenkomst). De opbrengsten komen geheel ten goede aan ons Verwerkingscentrum en zullen we gebruiken voor het aanschaffen van bijvulmateriaal.

Crea-doe ochtenden

24-02-2020

Dat iedereen weer stond te popelen om aan de slag te gaan bleek op de eerste twee Crea-doe ochtenden van dit jaar. Er waren 38 vrijwilligers aanwezig en dan zijn er ook nog veel mensen langs geweest om bijvulmateriaal te brengen. Super leuk, productief en gezellig!

De volgende Crea-doe ochtenden zijn op:

·         maandag 30 maart

·         donderdag 23 april

Van 9.30- 12.00 uur (Rosmolenlaan 3). We maken er graag weer zo’n gezellige en productieve ochtend van.


Wat betreft het bijvulmateriaal zijn we op zoek naar:

·         kleurrijke stoffen voor het naaien van de tassen, knikkerzakjes en pennenzakjes. Een aantal dames zijn ook gestart met het naaien van korte broeken voor de jongens.

·         houten kralen voor het maken van kettingen voor de kinderen van 2-4 jaar. Barbies, knikkers, autootjes, puzzels en spelletjes en zomerkleding maat 116-M.

Op reis naar Sierra Leone

24-02-2020

Annemarie en Yvonne vertrekken komende vrijdag samen met Helene en Hanneke op reis naar Sierra Leone waar ze samen met het lokale team onder leiding van Pastor Momoh zo’n 2000 schoenendozen uit gaan delen. Na de geweldige ervaring van vorig jaar kijken we enorm uit naar deze reis.
We zijn een week op reis en komen op zaterdag 7 maart weer thuis.

Aan de slag in het nieuwe jaar

06-01-2020

Omdat iedereen staat te popelen om weer aan de slag te gaan starten we vanaf januari alweer met de Crea-doe ochtenden. De data:

·         Vrijdag 17 januari

·         Vrijdag 21 februari

Van 09.30-12.00 uur op de Rosmolenlaan nr. 3. Van harte welkom.

Later dit jaar zullen we ook Crea-doe ochtenden op andere dagen dan de vrijdag organiseren.

De nieuwsbrief van 20-12 staat nu ook op de site. In deze nieuwsbrief blikken we terug op een fantastische verwerkingsperiode waarin we 12.384 schoenendozen verzendklaar gemaakt hebben. Terwijl de schoenendozen op weg zijn naar hun doel, gaan wij alles weer oppakken om in november de schoenendozen weer aan te kunnen vullen.

De eindstand 12.384 schoenendozen!

08-12-2019

Vrijdagochtend hebben we de laatste schoenendoos voor Malawi in de exportdoos gedaan. Daarmee is de eindstand op 12.384 dozen gekomen. Een super mooi resultaat. Hier maken we straks heel veel kinderen blij mee in Sierra Leone, Malawi en op Lesbos. De vrachtwagen is gisteren in Lesbos aangekomen en uitgeladen. De schoenendozen worden eind januari uitgedeeld. De container voor Sierra Leone hebben we gisteren geladen, deze zal half januari op de bestemming aankomen. De kinderen in Malawi moeten nog even wat langer wachten, daar worden de dozen in april/mei uitgedeeld.
Het was een feest om met zijn allen met zo'n mooi doel bezig te zijn.

De komende week gaan we opruimen. Daarna zullen we naar de planning voor volgend jaar gaan kijken en volgen de data voor de Crea-doe ochtenden.

Bijna klaar, laatste dozen op vrijdagochtend

05-12-2019

Nog maar 250 dozen en dan hebben we met elkaar de klus geklaard. Je bent van harte welkom om nog te komen morgenochtend (6 december), houd er wel rekening mee dat we verwachten rond 11.00 uur klaar te zijn.

Er is in de afgelopen week keihard gewerkt waardoor we toch al wat eerder klaar zijn. Inmiddels zijn er 12.106 dozen gecontroleerd. Een super mooi resultaat. Vanochtend is de laatste doos voor Sierra Leone dichtgegaan, waarna we voor Malawi aan de slag gegaan zijn. Vandaag hebben we een record van 1124 dozen gecontroleerd!

Nog 4500 dozen te gaan!

01-12-2019

Na een vliegende start in de eerste week, was het afgelopen week wat rustiger. Totaal zijn er nu 7937 schoenendozen gecontroleerd, dat is heel mooi en daar zijn we dankbaar voor, maar we hebben nog 4500 dozen te gaan. We zijn er dus nog niet en hebben jullie hulp hard nodig om die klus op tijd te klaren!!


Om de container voor Sierra Leone te vullen hebben we nog 3500 dozen nodig en het is nu definitief dat we 1000 dozen voor Malawi gaan controleren.

Het Verwerkingscentrum past helemaal in de sfeer van Sinterklaas….. Gezellig met elkaar cadeautjes klaarmaken en dan ook nog voor kinderen die normaal nooit een cadeautje krijgen, hoe waardevol is dat?! En ben je nog op zoek naar cadeautjes? Neem dan een kijkje in ons ‘winkeltje’, we hebben veel leuke spullen voor kleine prijsjes. Dus kom gezellig naar ons ‘pakjeshuis’ deze week: we zijn open van maandag t/m vrijdag van 09.00- 12.00 en 13.00- 17.00 uur en op maandag- en donderdagavond van 19.00- 21.30 uur. We verwachten tot en met vrijdagmiddag nog druk bezig te zijn. Als we onverhoopt toch eerder klaar zijn dan communiceren we dit op Facebook en hier op de site.


Aankomende zaterdag 7 december sluiten we dit 10e jubileumjaar af en gaan we de container voor Sierra Leone laden. Iedereen die dit jaar op welke manier dan ook betrokken is geweest bij de actie, is vanaf 14.45 uur van harte welkom om bij het laatste stukje van het laden te zijn. Na het uitzwaaien van de container sluiten we dit 10e seizoen graag met jullie af onder het genot van koffie, taart en een drankje. Dit alles vindt plaats in het Verwerkingscentrum.


Afgelopen week zijn de 3383 schoenendozen voor de vluchtelingen opgehaald en de vrachtwagen is al onderweg naar Lesbos. Eind januari worden de dozen daar uitgedeeld. Je kunt nog mee met de hulpreis, waar je naast het uitdelen van de schoenendozen ook in het kamp gaat helpen. Kijk voor meer informatie bij de hulpreizen op de site van GAiN

Graag tot ziens in ons pakjeshuis!

3898 schoenendozen klaar

25-11-2019

Week 1 zit er alweer op. We zijn heel blij met de vele vrijwilligers die ons Verwerkingscentrum gevonden hebben. Het was lekker druk waardoor we mooi op schema liggen om de 12.000 dozen op tijd klaar te hebben. Op één ochtend was de opkomst zelfs 40!
Vrijdagochtend hebben we de laatste dozen voor de kinderen in Lesbos gecontroleerd, waarna we met Sierra Leone verder zijn gegaan. Dat vraagt weer even opletten, aangezien er voor het warme Sierra Leone weer andere aandachtspunten gelden.

We hopen dat we jullie volgende week met net zoveel enthousiasme en inzet mogen ontmoeten. Zoals een vrijwilliger zei “het was weer een feestje”!

Dank aan iedereen die al geweest is en aan de dames en exportmannen die ons ondersteunen bij alle taken, ook voor ons is het een feestje om in dit enthousiasme het Verwerkingscentrum aan te sturen.

Morgen van start

17-11-2019

Na een geslaagde Opwarmavond, gaat morgen het Verwerkingscentrum open: we zijn er op werkdagen tot en met vrijdag 6 december:

Maandag tot en met vrijdag:
Ochtend van 9.00 tot 12.00 uur
Middag van 13.00 tot 17.00 uur

Maandagavond en donderdagavond: 
Van 19.00 tot 21.30 uur

De tijd tussen 12.00 en 13.00 uur gebruiken we om de werktafels op orde te brengen en om te lunchen.
Van harte welkom. Je kunt je aanmelden als vrijwilliger of zomaar binnen komen lopen.
Graag tot ziens in ons Verwerkingscentrum! Barwoutswaarder 1 in Woerden (pand achter Isero, voorheen Gerritse IJzerwaren).

Kijk voor meer informatie in de nieuwsbrief of bij de openingstijden.

12.500 dozen en bijna van start

10-11-2019

Yes, het is bijna zover! Dan mogen we met zijn allen gezellig aan de slag om te zorgen dat alle schoenendozen mooi gevuld op weg kunnen om vele kinderen heel blij te maken.

We gaan voor 12.500 blije kinderen, naast de al bekende doellanden gaan we ook schoenendozen klaarmaken voor kinderen in Malawi. Op 14 november trappen we af met de Opwarmavond en op 18 november gaan de deuren van het Verwerkingscentrum helemaal open…. Lees hierover veel meer in de nieuwsbrief. We hebben jullie hulp hard nodig om de klus op tijd geklaard te hebben, dus graag tot snel.

Opwarmavond 14 november

28-10-2019

De jaarlijkse Opwarmavond is op donderdagavond 14 november van 19.30- 21.30 uur in het Verwerkingscentrum.Je kunt dan zien hoe het er allemaal uit ziet op de nieuwe locatie. We gaan een terugkoppeling geven van de reizen die we gemaakt hebben naar Sierra Leone en Lesbos. De directeur van GAiN, Dick van Suilichem zal aanwezig zijn evenals de projectleider van Actie4Kids Ton Bannink. We gaan een poging doen om online contact te krijgen met Momoh Conteh, de pastor die verantwoordelijk is voor het uitdelen van de schoenendozen in Sierra Leone. Na de koffie, thee en cake geven we een rondleiding in het Verwerkingscentrum en staan er praktische klusjes klaar voor diegene die niet kunnen wachten om aan de slag te gaan.
Van harte welkom, we zijn te vinden in de hal achter Gerritse IJzerwaren, Barwoutswaarder 1 in Woerden.

Op naar de Verwerkingsperiode

29-09-2019

Donderdag hebben we de laatste Crea-doe ochtend van dit jaar gehad, en wat had iedereen er zin in!! Het was super druk, 39 vrijwilligers die kwamen helpen of spullen brachten, iedereen was enthousiast bezig en we zijn overladen met mooi bijvulmateriaal. Wat een heerlijke sfeer.

Nu gaan we hard aan de slag om de werkruimte op orde te maken en alles klaar te zetten voor de verhuizing naar het Verwerkingscentrum die op 18 november open gaat. Kijk voor alle details in de laatste nieuwsbrief.

Data crea-doe ochtenden

04-09-2019

Crea-doe ochtenden op donderdag 05-09 en vrijdag 27-09

Op deze Crea-doe ochtenden is er weer van alles te doen ter voorbereiding op de actieperiode: zoals schoenendozen versieren, stof knippen, knikkerzakjes vullen en aangeschaft bijvulmateriaal uit de verpakking halen.

Je kunt ook langs komen om bijvulmateriaal in te leveren.

Koffie, thee en wat lekkers staan dan voor jullie klaar. Van harte welkom in de werkruimte op de Rosmolenlaan 3 in Woerden. Van 09.30- 12.00 uur.

Film uitdeling Sierra Leone

26-07-2019

De foto- en filmavond van vorige week over Lesbos en Sierra Leone was zeer geslaagd. Een grote groep van zo'n 50 belangstellenden was enthousiast over onze verhalen. Van de reis naar Sierra Leone hebben we een film gemaakt, met dank aan Cecil van de Raadt. We delen 'm graag met jullie!

Kijk voor de film op YouTube: Schoenendoosactie uitdeling in Sierra Leone 2019 

Nieuwsbrief van juli

02-07-2019

Zo voor de vakantieperiode nog even een nieuwsbrief (zie onder het kopje nieuwsbrieven). Met hierin helaas het minder goede nieuws dat Marly gaat stoppen als mede-coördinator van VC Woerden. Gelukkig hebben we ook leuk nieuws te melden en zijn er weer nieuwe Crea-doe ochtenden gepland. Wij (Annemarie en Yvonne) gaan graag samen met jullie door met dit mooie werk. We hopen dat iedereen een goede zomer tegemoet gaat en graag tot ziens bij onze activiteiten.

10 juli foto- en filmavond over Sierra Leone en Lesbos

01-07-2019

Op woensdag 10 juli houden wij vanaf 20.00 uur in de Kruiskerk een foto- en filmavond  overimg_2960-112x150.jpg de schoenendoos uitdeelreizen naar Sierra Leone en Lesbos. Na vele jaren als Verwerkingscentrum bezig te zijn om dozen verzendklaar te maken, kwam onze droom uit! Op reis gaan en zelf ervaren wat het is om schoenendozen uit te delen aan kinderen die leven in moeilijke omstandigheden. Wij hebben de blijdschap en de dankbaarheid gezien van de kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s) die een doos mochten ontvangen, maar ook van de lokale partnerorganisatie met wie we samenwerkte. En we willen dan ook niets liever dan jullie laten zien en vertellen wat we ervaren hebben en dat ons werk hier in Woerden er echt toe doet.img_1256-80x120.jpg

We heten jullie daarom van harte welkom om naar deze avond te komen. Inloop in de Kruiskerk vanaf 19.45 uur, Mesdagplein 4 (tegenover winkelcentrum Tournoysveld). Koffie en thee zijn verkrijgbaar voor 1 Euro. Wij trakteren op een lekker plakje cake. De avond is uiterlijk om 21.30 uur afgelopen.

5 en 12 juli inleveren bijvulmateriaal

21-06-2019

Op de vrijdagen 5 en 12 juli is het mogelijk om bijvulmateriaal in te leveren, zoals kinder zomerkleding, genaaide tassen, speelgoed, puzzels en spelletjes, etc. Dit kan tussen 9.30 en 12.00 uur op de Rosmolenlaan 3 in Woerden. Mocht je veel spullen bij je hebben, dan helpen we je uiteraard je auto te lossen. Welkom!

28 juni Crea-doe ochtend en bijvulmateriaal inleveren

16-06-2019

Op vrijdag 28 juni is er van 9.30 tot 12.00 uur een Crea-doe ochtend op de Rosmolenlaan 3 in Woerden. Er staan weer een hoop leuke klusjes klaar, zoals springtouwen uitpakken, Barbies aankleden, knikkerzakjes vullen, schoenendozen versieren, etc.
Je kunt tijdens deze Crea-doe ook bijvulmateriaal, zoals stalen autootjes, Barbies, puzzels en spelletjes en kinder zomerkleding, inleveren. Wij kunnen hier de 12.500 in te leveren dozen in Woerden mee aanvullen straks in november en december in de verwerkingsperiode. Van harte welkom: de koffie en thee met wat lekkers staan dan klaar!

Maatschappelijke Stagemarkt op 4 juni

31-05-2019

Op dinsdag 4 juni zijn we vertegenwoordigd op de Maatschappelijke Stage markt die dit jaar plaatsvindt in het Kalsbeek College (locatie Burg. H.G. van Kempensingel 23) in Woerden. Namens ons Verwerkingscentrum zijn aanwezig Helene Mooij en Jacqueline Vos en zij vertellen heel graag aan leerlingen waarom en hoe we de schoenendozen straks in het najaar controleren.
We hopen dat we weer een enthousiaste groep stagiaires mogen ontvangen die ons een handje komt helpen vanaf 18 november tot en met 5 december 2019. Stage lopen kan samen met een vriend(in). Als jij geïnteresseerd bent om bij ons je stage te doen, stuur dan een e-mail naar Helene. En zij helpt je graag verder.

dsc01707-240x180.jpg

Bijvulmateriaal inleveren op de Rosmolenlaan

31-05-2019

Op de vrijdagen 7 en 14 juni is het mogelijk om tussen 9.30 en 12.00 uur bijvulmateriaal in te leveren, zoals stalen autootjes, Barbies, tennisballen, kinderzomerkleding, kleine puzzels en spelletjes, sjaals, mutsen, etc. Mocht je veel spullen bij je hebben, dan helpen wij uiteraard met lossen. Wij zijn gevestigd aan de Rosmolenlaan 3 in Woerden. Welkom, de koffie en thee staan dan klaar!


Verwerkingscentra Woerden Video Verwerkingscentra